OSTEOPATI

HVAD ER OSTEOPATI?

Osteopati er en manuel behandlingsform, hvor der arbejdes både med muskler, knogler, led, organer, kroppens cirkulationssystem og nervesystem.

Formålet med behandlingen er, at behandle årsagen til problemet og ikke kun symptomet, for derigennem at bringe balancen tilbage i kroppen.

KROPPEN SOM EN HELHED

Osteopatiens store force er, at kroppen betragtes som en helhed. Der er ikke en person som har den perfekte krop og der er ikke 2 personer der er ens. Derfor kan behandling af f.eks. skuldersmerter være vidt forskellig fra person til person.

Igennem hele livet bliver kroppen udsat for diverse belastninger, som kan sætte sig til skævheder forskellige steder i kroppen. Kroppen har en fantastisk evne til at tilpasse sig, men nogle gange bliver vi udsat for en så kraftig påvirkning eller gentagne uhensigtsmæssige belastninger, at kroppen ikke længe kan tilpasse sig. Netop derfor gennemgås hele kroppen i en osteopatisk behandling, også selv om symptomet eksempelvis sidder i skulderen.

OSTEOPATI ER FOR ALLE

Klinikken har rigtig mange tilfredse klienter, der får afhjulpet deres symptomer efter behandlingen. Osteopati er for alle, da man som osteopat er specialiseret i, at behandle hele kroppen. Derfor virker osteopati lige godt for alle, lige fra den aktive idrætsudøver til personen med kroniske rygsmerter.

På klinikken ses ofte personer, som har været igennem et længevarende forløb med forskellige behandlingsformer, men som ikke har fået den ønskede effekt. Her har klinikken hjulpet mange igennem den osteopatiske behandling.

HISTORIEN BAG OSTEOPATI

Osteopatien stammer helt tilbage fra slutningen af 1800 tallet, hvor den amerikanske læge Dr. Andrew Taylor Still i 1892 åbnede den første skole for osteopati i Kirksville USA.

Dr. Andrew Taylor Still var praktiserende læge og var utilfreds med de daværende behandlingsmetoder. Da han var ude af stand til at redde sine børn fra meningitis med den daværende medicin, udviklede dr. Still sit eget behandlingssystem baseret på kroppens struktur og funktion samt kroppens naturlige helbredelsesevne.

Osteopati er i udlandet i stigende grad en del af det traditionelle behandlingssystem. I Europa er Osteopater statsautoriserede i Frankrig, England, Finland, Malta, Schweiz og Island. Der arbejdes fortløbende med et fælles europæisk projekt blandt de respektive nationale osteopatforeninger, for at få osteopati autoriseret i resten af de europæiske lande. Osteopati er desuden anerkendt og udbredt i Australien og New Zealand.

UDDANNELSEN TIL OSTEOPAT

I USA studeres osteopati som en del af medicinstudiet og dermed er alle osteopater i USA også uddannet læger.

I Europa kan man blive uddannet osteopat både på fuldtidsstudie eller deltidsstudie, hvor deltidsstudiet kræver en anden relevant sundhedsfaglig baggrund som eksempelvis kiropraktor, læge eller fysioterapeut.

Fuldtidsstudiet tager 4 år og deltidsstudiet tager 5 år.

I Danmark startede den første skole for osteopati i år 2000 hvor The International Academy of Osteopathy fra Belgien åbnede skolen i København.

 

LÆS OGSÅ OM


“FIND IT, FIX IT, AND LEAVE IT ALONE”

- – Dr. Andrew Taylor Still